SOiam Erik Maessen

Life & Career Coach

Een Persoonlijk Onderzoek
Voor Meer Inzicht en Richting in je Leven en Loopbaan

QuickScan + Coaching

Een professionele test + gerichte coaching helpt je  om snel tot een ECHT passende studiekeuze te komen.   Een studie die past bij wie jij bent!

Do-It! Een Actief Traject

Het Do-It traject is er voor wie liever doet dan denkt. Het is een actief traject waarin je jezelf beter leert kennen, zodat  je zelf je richting kan bepalen. 

Kom in beweging! Een passende loopbaan switch of een studiekeuze, maak je door te doen!

Waarom een QuickScan?

Een QuickScan is een kort persoonlijk onderzoek, vormt een goed begin van studie- en loopbaanvraagstukken en is zéér geschikt voor schoolverlaters, werkzoekenden, scholieren, studenten, werknemers. Het onderzoek maakt het mogelijk om werkzoekenden direct bij de start van een traject op het juiste spoor te helpen. Het biedt de mogelijkheid werknemers en werkgevers te helpen met het vinden van een passende vervolgopleiding of baan. Het doel is om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen! Met ‘de juiste plek’ bedoelen wij een werkplek of studie die aansluit bij de persoonlijkheid, competenties en wensen (motivatie) van de werkzoekende. Door gericht te kijken naar natuurlijke aanleg van iemand in combinatie met vaardigheden, kennis en scholing ontstaat een waardevol profiel om de koers mee te bepalen. Een verbeterd zelfinzicht en nieuwe toekomstperspectief zorgen bij de werkzoekende voor een toenemende motivatie en positieve energie. Het maakt trajecten gerichter, zinvoller, korter en duurzamer want de kans op terugval en uitval neemt af.

Een Persoonlijk Onderzoek

Drie testen in een QuickScan

Een Quick-Scan bestaat uit een kort persoonlijk onderzoek d.m.v. een combinatie van professionele testen, analyses, uitgebreide rapportage en het bespreken van de resultaten met een loopbaancoach.

Een Quick-Scan, bestaat uit de volgende drie testen:

  • Persoonlijkheidstest (op basis van Big Five)
  • Basis en loopbaan Competenties
  • Motivatiefactoren

Rapportage

De resultaten van de Quick-Scan worden overzichtelijk gemaakt in een uitgebreide rapportage van 28 pagina’s. Het biedt een overzicht van de belangrijkste persoonlijke (karakter) kenmerken, basis- en loopbaancompetenties en motivatiefactoren.

Gesprek met een coach

Na afronding van de testen en het opstellen van de rapportage, kunnen de resultaten samen worden besproken. Dit persoonlijke coachgesprek van 1,5 uur zorgt ervoor dat de testresultaten duidelijk zijn en eventueel kunnen worden toegelicht. Samen maken we een vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. We gaan in op vragen als: Wat wil ik eigenlijk? Wat is er mogelijk? Wat is realistisch? Waar maak ik het meeste kans? Hoe maak je doelen concreet? Etc.

Samenvatting en Advies

Na afloop van het gesprek ontvangt je een korte samenvatting met daarin de belangrijkste kenmerken en competenties uit de rapportage. Aangevuld met een kort persoonlijk advies over ontwikkeling, doelen stellen en de te volgen weg.

Matchen op Profielen

Als extra optie bestaat er de mogelijkheid om jouw resultaten te matchen (vergelijken) met andere profielen, bijvoorbeeld van een gewenste functie of opleiding. Zo heb je er direct zicht op of de functie wat betreft kenmerken en competenties daadwerkelijk bij je past. Ook wordt zichtbaar aan welke competenties nog gewerkt kan worden om kansen te vegroten. 

Mijn QuickScan

Jaren geleden maakte ik voor het eerst zelf een QuickScan. Ik weet nog dat ik eigenlijk weerstand had omdat ik niet zo van online testen hield. Als coach is mijn voorkeur altijd naar een goed gesprek gegaan en niet naar testen maken. Maar omdat ik nieuwsgierig was heb ik ze toch gemaakt. Ik was blij verrast toe ik de rapportage ontving en realiseerde mij dat zo’n mooi overzicht van kenmerken heel erg waardevol kon zijn. Had ik deze inzichten maar gehad toen ik een studie moest gaan kiezen. Het heeft mij gemotiveerd om de testen in mijn werk te gaan toepassen. Omdat ik vind dat de resultaten vooral waardevol zijn wanneer je goed begrijpt wat er staat, heb ik er een gesprek ter verduidelijking aan toegevoegd. Samen met de testen is dat nu de QuickScan. Ik vind het nog steeds wonderlijk hoe snel het steeds weer gaat tijdens zo’n gesprek. Voor je het weet bespreken we hele persoonlijke inzichten en ontdekken we waar je kracht ligt en nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan. 

Bekijk mijn eigen QuickScan zoals ik die destijds heb gemaakt. QuickScan Erik 

Heb je nog een vraag?

Open chat
1
Heb je een vraag?
Hallo, waar kan ik je mee helpen?