SOiam Erik Maessen

Life & Career Coach

Kies een studie die echt past bij wie jij bent!

QuickScan + Coaching

Een professionele test + gerichte coaching helpt je  om snel tot een ECHT passende studiekeuze te komen.   Een studie die past bij wie jij bent!

Do-It! Een Actief Traject

Het Do-It traject is er voor wie liever doet dan denkt. Het is een actief traject waarin je jezelf beter leert kennen, zodat  je zelf je richting kan bepalen. 

U

QuickScan voor Studiekeuze

3 Testen, uitgebreide rapportage, match op passende studie + coachgesprek van 1,5 uur. De start van een studiekeuze. 

QuickScan + Coaching

Een QuickScan + aanvullende coachgesprekken en opdrachten. Voor een verdiepend onderzoek naar wie ben ik? wat kan ik?  wat wil ik?

Do-It Actief traject

Een krachtige actieve ervaring. Leren door te doen. Een programma vol training, coaching en oefening om zelf te ervaren en je hart te leren volgen!

Is een studiekeuze lastig?

Niet wanneer je goed begint en de juiste dingen doet! Ik help je graag een goed begin te maken. Het begint allemaal bij jou. Om te weten wat bij je past, heb je kennis van jezelf nodig. Gek genoeg wordt dit vaak overgeslagen. Terwijl het juist DE plek is om te beginnen. Ken jezelf!

Relax eens joh…

Leg jezelf vooral niet te veel druk op. Je maakt geen keuze voor het leven. Maak het liever wat kleiner. Het is een volgende stap in je ontwikkeling. Daarna zie je wel verder, toch? Dus wat wil je  leren? Waar ben je nieuwsgierig naar? Wat wil je meemaken? En denk eraan, RELAX! Als je ontspannen bent maak je betere keuzes.

 

Té veel om te kiezen? 

Er zijn honderden opleidingen en duizenden beroepen mogelijk. Je kunt niet van alles informatie verzamelen, het is te veel! Je kan ook niet alles uitproberen. Begin dus bij jezelf met je onderzoek. Ontdek wie je bent, waar je goed  in bent,   wat je graag doet en waar je voor staat. Zoek naar richtingen die daar bij aansluiten en probeer ze uit. 

Houd het leuk

Wat je ook gaat doen, volg je gevoel! Zorg dat je leuk vindt wat je doet. Zo blijft de energie stromen en ga je door als  het tegenzit. 

 

Over mij...

Ik heb het maken van een studiekeuze heel erg lastig gevonden. Ik was 17 en hield mij vooral bezig met sporten. Verder wist ik dat ik iets met mensen wilde gaan doen, mensen verder helpen. Het werd fysiotherapie. Een leuke studie. Maar tegen de tijd dat ik 20 was dacht ik heel anders over mijzelf en mijn mogelijkheden. Ik raakte mijn motivatie kwijt en viel uit. Ik ging opzoek naar wat anders maar had geen idee wat dat moest zijn. Ik heb lang gezocht naar iets om te worden. Een lange zoektocht met veel frustratie. Tot ik ging zoeken in mijzelf, mijzelf echt leerde kennen. Ik ontdekte dat ik mijzelf jaren lang onnodig had tegengehouden door te zoeken naar één ideale baan. Ik besloot te gaan ondernemen en mijn eigen(wijze) weg te gaan. En dat doe ik nog steeds. Mijn ervaringen zet ik graag in om ook jou aan een passende studiekeuze te helpen!

Lees HIER  mijn artikel in het AD over studiekeuze…

Ervaringen

Zeer hulpvolle en interessante coaching bij het vinden van mijn studie. Meerdere gesprekken gehad waarbij ik elke keer de kamer verliet met nieuwe inzichten over mezelf en de route die ik wil gaan belopen. Na afloop van het coaching-traject een goede studie keuze kunnen maken. Zou het andere leerlingen die moeite hebben met het maken van een goede studie keuze zeker aanraden om dit traject te volgen. Persoonlijk had ik ook een goede click met mijn coach, Erik.

Arnoud

” We hebben alles van de QuickScan doorgenomen en we hebben nu voldoende handvatten om mee verder te gaan.     We zijn al naar de open dag  geweest, gaan in januari naar nog een aantal. Bedankt voor je hulp Erik!”

Inge (moeder van deelneemster QuickScan)

“Mijn ervaringen met betrekking tot de QuickScan en coaching zijn en in het bijzonder van Erik, > motiverend, > diepzinnig en > relevant en > brengen inspiratie > ruimtelijk en ontwapenend. Erik kwam mij tegemoet, in letterlijke zin ook en hebben een aantal buiten sessies gedaan wat mij meer focus en prikkelarme periodes opleverde. Bedankt en succes Erik.”

Lucas (deelnemer QuickScan en Actieve Coaching)

Vraag een QuickScan of kennismaking aan!

Open chat
1
Heb je een vraag?
Hallo, waar kan ik je mee helpen?